štvrtok 3. novembra 2011

Kremova tekvicova polievka na chladne zimne dni


 Ingrediencie :        1 kg tekvice Hokaido 
                      2 mrkvy 
                      1 cibuľa 
                      2 strúčiky cesnak 
                      1,2 l vývar zeleninový 
                      180 ml smotana na varenie 
                      karí korenie
.
 Tekvicu  nakrájame. Mozeme pouzit celu duzinu aj so semienkami, aj odrezky z vyrezavania Hallowenskeho strasidla. :) Vo väčšom hrnci na oleji opražíme cibuľku, cesnak ...pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu a tekvicu, po chvíľke zalejeme vývarom. Pridáme soľ, korenie a varíme cca 20-25min.Odstavíme, dôkladne rozmixujeme a prilejeme smotanu na varenie, v ktorej som rozmiešame 1čl kari korenia. Smotana nie je nutne potrebna,da sa pouzit aj mlieko, alebo to plne vynechat.Polievku necháme znova prevrieť a prípadne ešte dochutíme. Podávala som ju s kopčekom kyslej smotany a opecenymi kockami chleba.

Obrazok - Varecha.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára