Ingrediencie : 1 kg tekvice Hokaido
2 mrkvy
1 cibuľa
2 strúčiky cesnak
1,2 l vývar zeleninový
180 ml smotana na varenie
karí korenie
.
Tekvicu nakrájame. Mozeme pouzit celu duzinu aj so semienkami, aj odrezky z vyrezavania Hallowenskeho strasidla. :) Vo väčšom hrnci na oleji opražíme cibuľku, cesnak ...pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu a tekvicu, po chvíľke zalejeme vývarom. Pridáme soľ, korenie a varíme cca 20-25min.Odstavíme, dôkladne rozmixujeme a prilejeme smotanu na varenie, v ktorej som rozmiešame 1čl kari korenia. Smotana nie je nutne potrebna,da sa pouzit aj mlieko, alebo to plne vynechat.Polievku necháme znova prevrieť a prípadne ešte dochutíme. Podávala som ju s kopčekom kyslej smotany a opecenymi kockami chleba.
Obrazok - Varecha.sk
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára