Po 4 dnovom detoxe, ktory trval presne 2,8 dna som sa tak namotala na tuto dobrotu, ze nemozem bez nej prezit ani jeden den..
Po zaciatocnickych bananovych a mrkvovych som presla na ~vyssi~ level ... bananovo mrkvovo zeleninovo salatove ...
Cize tam vzdy supnem zopar listkov niecoho zeleneho - zihlavy, majoranky, petrzlenovej vnate a pod. Na to si pri postupnom zvysovani davok dokaze zvyknut asi kazdy a nemusi byt taky sialenec ako ja a zacat hned s hrstou zihlavy :D
Tu je zopar vyskusanych receptikov, ktore su naozaj chutne a stravitelne
Ostrovidno-regeneracne smoothie
2 banany
2 mrkvy
1 salka vody alebo jablkoveho dzusu ( doporucujem vodu, lebo j.dzus moze sposobovat traviace tazkosti :)
1 lyzicka skorice
med podla potreby , ale nie je nutny,lebo banany su dost sladke
1 lyzicka kvalitneho oleja, aby sa vitaminy rozpustne v tukoch naozaj rozpustili ;)
kto chce, moze zopar listov mladej zihlavy, listov cervenej repy a pod.
Supnite vsetko do mixera a hotovo!
Ucinky jednotlivych ingrediencii na organizmus :
Mrkva
Post s mrkvovou stavou v priebehu 1-2 dni je uzasnou detoxikacnou terapiou pecene!
Znižuje cholesterol, predchádza zápche, pomáha pri kožných chorobách,
nedokrvení a oslabení organizmu. Chráni zrak. Znižuje riziko rakoviny
pľúc. Jednoduchý spôsob ako znížiť hladinu cholesterolu v krvi. Je
vynikajúcou regeneračnou potravinou, ak sa človek cíti vyčerpaný alebo
sa zotavuje
Protirakovinové účinky môžeme pripísať na vrub
pektínu a prírodnému pesticídu falcarinolu. Na rozdiel od ostatnej
zeleniny a ovocia, v tomto prípade má mrkva lepšie účinky ako uvarená. V
surovom stave má totiž veľmi silné bunky, ktoré cez seba pustia málo
podporných látok. Varením sa ich pozícia oslabí a dostanú sa pri trávení
do celého tela. Ďalšie výskumy sa zamerali na spôsob ich úpravy. Po
nových zisteniach odporúčajú varenie v celku. Keď sa totiž nakrája na
kúsky, vyteká z nej viac vitamínov a minerálov. Dokonca tento spôsob
podporuje aj lepšia chuť. Najviac vitamínov sa ako inak nachádza priamo
pod šupkou. Ak máte doma mladú mrkvičku, dôkladne ju vydrhnite a po
tepelnej úprave skonzumujte aj s jemným povrchom. Pokiaľ vás trápia
žalúdočné potiaže alebo hnačka, odporúča sa zjesť varenú mrkvovú kašu,
ktorá dodá telu dostatok živín a blahodarne pôsobí na podráždené črevá.
Šťava pre fajčiarov
Cigarety
v sebe obsahujú mnoho škodlivín, ktoré sa usádzajú v tele a zanášajú ho
toxickým materiálom. Aspoň ich významnú časť dokáže odblokovať vitamín
A, ktorý najlepšie dostanete z mrkvovej šťavy. Fajčiari by ju mali teda
konzumovať aspoň trikrát týždenne. Mrkva je dobre známa pomôcka v boji
proti rakovine. Vhodná je ako prevencia, ale aj podpora liečby pri
napadnutí ktorejkoľvek časti tráviaceho traktu. Znižuje aj riziko
rakoviny pľúc. Skvele pomáha pri detoxikácii pečene. Vtedy je vhodné
aplikovať si dvojtýždennú kúru, pri ktorej sa mrkva stane hlavnou
zložkou vašej potraviny. Jej účinok je vhodné podporiť aj inou
zeleninou, ako napríklad cviklou alebo kapustou. Účinná je aj na kožné
ochorenie, astmu, dýchacie problémy, pri žltačke a skutočne podporuje aj
zlepšenie zraku, i keď žiadne zázraky v podobe znižovania niekoľkých
dioptrií nemôžete očakávať.
Jedna mrkva denne
Ak
sa chcete udržať v kondícii, mali by ste sa zamerať na pravidelnú
konzumáciu tejto zeleniny. Zdroje sú rôzne a tak odporúčania ohľadom jej
množstva nie sú jednotné. Optimum by bol aspoň jeden kus denne – tak
aby ste sa jej neprejedli, ale aby vám aj dostatočne pomohla. Chráni vám
tak imunitu a lepšie bráni organizmus aj pred sezónnymi ochoreniami.
Výborná je tiež na znižovanie hladiny cholesterolu. Dokonca v istej
miere redukuje aj vysoký krvný tlak. Takže jednoducho mrkva je dar na
nezaplatenie, nestojí veľa peňazí, a preto by sme mali túto možnosť
využiť v každom smere.Mrkvová šťava je účinným prostriedkom aj v niektorých prípadoch ženskej
neplodnosti.
Proti vráskam aj tuku
Nielen zdravie môže využívať zázračnú silu mrkvy. Veľkú dávku si odčerpá aj naša krása. Je veľmi dobrým doplnkom pri diétach. Zaháňa pocity náhleho hladu, dostatočne zasýti žalúdok a naviaže na seba trošku tukov, ktoré je nutné používať pri niektorých jedlách. Betakarotén okrem iného zabraňuje starnutiu pleti. Ak chcete oddialiť príchod vrások, používajte mrkvu vnútorne aj zvonku.
Vnútorne sa preferuje pitie štiav a pri vonkajšej aplikácii sa
zamerajte na prírodné masky, ktoré budete natierať na tvár. Ak nemáte
problémy s opaľovaním, pravidelnou konzumáciou mrkvy si môžete dlhšie
uchovať hnedastý nádych.
Banan
(382mg/100g).
Jeden-dva banány zlepšia náladu a pomáhajú zaspať.
Dva banány majú
toľko energie, ktora vam vystaci na 90 minút namáhavej činnosti. Ich
účinok na zdravie je priam neopísateľný. Menej zrelé pomáhajú pri
zápche, viac zrelé pri hnačke a všetky podporujú dobrú náladu. Účinky
banánov, vďaka upokojujúcim vplyvom, sú zaznamenané aj pri bolestiach
hlavy. Banány bojujú takisto proti depresii, vďaka vitamínu B tlmia
nervový systém a dokonca taký banánový kokteil zaberá, aj keď máte
„opicu“ alebo banán v akejkoľvek forme účinne pomáha, ak sa pokúšate
prestať fajčiť. Vitamíny a minerálne látky, ktoré obsahuje, pomáhajú
telu spamätať sa z účinkov pôsobenia nikotínu.
Anémia : Vysoký obsah železa v banánoch dokáže stimulovať hemoglobín v krvi a pomáha v prípade anémie.
Krvný tlak: Toto jedinečné tropické ovocie má extrémne vysoký obsah Potasia a pritom nízky obsah soli, a to robí banán perfektným nástrojom v boji proti krvnému tlaku.
Anémia : Vysoký obsah železa v banánoch dokáže stimulovať hemoglobín v krvi a pomáha v prípade anémie.
Krvný tlak: Toto jedinečné tropické ovocie má extrémne vysoký obsah Potasia a pritom nízky obsah soli, a to robí banán perfektným nástrojom v boji proti krvnému tlaku.
Mozgová sila: Výskum
dokázal, že toto ovocie, obsahujúce potasiu dokáže pomáhať, keď máte
problém sústrediť sa na riešenie závažných situácií.
Trávenie: Vysoký obsah vlákniny v strave tvorenej banánmi pomáha upraviť činnosť tráviaceho traktu do normálu a pomáha prekonať problémy bez použitia laxatív.
Opica : Jeden z najrýchlejšie zaberajúcich spôsobov odstránenia poopicových stavov je urobiť si banánovo mliečny šejk osladený s medom. Banán utíši žalúdok a s pomocou medu vybuduje naspäť zničenú hladinu cukru v tele, zatiaľ čo mlieko utíši a znovu zavodní váš systém.
Pálenie pri srdci: Banány majú účinok ako prírodný antacid v tele, takže ak máte problémy s pálením pri srdci, zjedzte banán na úľavu pri pálení.
Ranné bolesti: pár súst banánu medzi jedlami pomáha udržať vyváženú hladinu cukru a odstraňuje ranné bolesti.
Komárie bodnutia : Predtým ako siahnete pre krém na ošetrenie bolestivého vpichu po komároch, vyskúšajte potrieť bolestivé miesta vnútrajškom z banánovej šupky. Veľké množstvo ľudí zistilo, že banán je neuveriteľne účinný pri znížení pálenia a podráždenosti pokožky.
Nervy: Banány majú vysoký obsah B vitamínov, čo tíši nervový systém.
Žalúdočné vredy: Banán je používaný ako diétne jedlo pri zažívacích problémoch pre svoju hladkú textúru a jemnosť. Je to jediné surové ovocie, ktoré môže byť požívané bez bolestí i v chronických prípadoch. Banán taktiež dokáže neutralizovať nadmernú kyselinu a znižuje podráždenie tým že jemne vystelie steny žalúdka.
Kontrola teploty: Veľa iných kultúr uznáva banán ako chladiace ovocie, ktoré dokáže znížiť telesnú i emociálnu teplotu očakávajúcich mamičiek. Napríklad v Thajsku, tehotné ženy požívajú banány aby zaistili že ich bábätko sa narodí s dobrou teplotou.
Fajčenie a požívanie tabaku: Banány dokážu pomôcť ľuďom ktorí sa pokúšajú prestať fajčiť. Vitamíny B6, B12 obsiahnuté v banánoch ako i potasium a magnézium pomáhajú telu prebrať sa z nikotínového dlhu.
Stres: Potasium je životne dôležitý minerál pomáhajúci normalizovať srdcový rytmus, napomáha distribúcii kyslíka do mozgu a reguluje vašu telesnú hladinu vody. Keď sme v strese náš metabolický pomer sa zvyšuje a tak znižuje našu hladinu potasia. Toto môže byť vyvážené naspäť s pomocou potasia, obsiahnutého v banánoch.
Infarkt: Jedenie banánov ako súčasť pravidelnej stravy môže znížiť riziko infarktu až o 40%!
Bradavice: Táto jednoduchá prírodná alternatíva potvrdzuje, že ak sa chcete zbaviť bradavice, zoberte kus banánovej šupy a priložte na bradavicu so žltou stranou von. Zľahka pripevnite šupku na jej miesto s lekárskou páskou !
Takže, banán je skutočne prírodný prostriedok na veľa chorôb. Ak porovnáte banán s jablkom, má v sebe štvornásobne viac proteínov, dvojnásobne viac uhľohydrátov, tri krát viac fosforu, päť krát viac vitamínu A a železa, a dvojnásobok iných vitamínov a minerálov. Jeho bohatosť na potasium ho robí ovocím z najvyššou známou hodnotou.
Trávenie: Vysoký obsah vlákniny v strave tvorenej banánmi pomáha upraviť činnosť tráviaceho traktu do normálu a pomáha prekonať problémy bez použitia laxatív.
Opica : Jeden z najrýchlejšie zaberajúcich spôsobov odstránenia poopicových stavov je urobiť si banánovo mliečny šejk osladený s medom. Banán utíši žalúdok a s pomocou medu vybuduje naspäť zničenú hladinu cukru v tele, zatiaľ čo mlieko utíši a znovu zavodní váš systém.
Pálenie pri srdci: Banány majú účinok ako prírodný antacid v tele, takže ak máte problémy s pálením pri srdci, zjedzte banán na úľavu pri pálení.
Ranné bolesti: pár súst banánu medzi jedlami pomáha udržať vyváženú hladinu cukru a odstraňuje ranné bolesti.
Komárie bodnutia : Predtým ako siahnete pre krém na ošetrenie bolestivého vpichu po komároch, vyskúšajte potrieť bolestivé miesta vnútrajškom z banánovej šupky. Veľké množstvo ľudí zistilo, že banán je neuveriteľne účinný pri znížení pálenia a podráždenosti pokožky.
Nervy: Banány majú vysoký obsah B vitamínov, čo tíši nervový systém.
Žalúdočné vredy: Banán je používaný ako diétne jedlo pri zažívacích problémoch pre svoju hladkú textúru a jemnosť. Je to jediné surové ovocie, ktoré môže byť požívané bez bolestí i v chronických prípadoch. Banán taktiež dokáže neutralizovať nadmernú kyselinu a znižuje podráždenie tým že jemne vystelie steny žalúdka.
Kontrola teploty: Veľa iných kultúr uznáva banán ako chladiace ovocie, ktoré dokáže znížiť telesnú i emociálnu teplotu očakávajúcich mamičiek. Napríklad v Thajsku, tehotné ženy požívajú banány aby zaistili že ich bábätko sa narodí s dobrou teplotou.
Fajčenie a požívanie tabaku: Banány dokážu pomôcť ľuďom ktorí sa pokúšajú prestať fajčiť. Vitamíny B6, B12 obsiahnuté v banánoch ako i potasium a magnézium pomáhajú telu prebrať sa z nikotínového dlhu.
Stres: Potasium je životne dôležitý minerál pomáhajúci normalizovať srdcový rytmus, napomáha distribúcii kyslíka do mozgu a reguluje vašu telesnú hladinu vody. Keď sme v strese náš metabolický pomer sa zvyšuje a tak znižuje našu hladinu potasia. Toto môže byť vyvážené naspäť s pomocou potasia, obsiahnutého v banánoch.
Infarkt: Jedenie banánov ako súčasť pravidelnej stravy môže znížiť riziko infarktu až o 40%!
Bradavice: Táto jednoduchá prírodná alternatíva potvrdzuje, že ak sa chcete zbaviť bradavice, zoberte kus banánovej šupy a priložte na bradavicu so žltou stranou von. Zľahka pripevnite šupku na jej miesto s lekárskou páskou !
Takže, banán je skutočne prírodný prostriedok na veľa chorôb. Ak porovnáte banán s jablkom, má v sebe štvornásobne viac proteínov, dvojnásobne viac uhľohydrátov, tri krát viac fosforu, päť krát viac vitamínu A a železa, a dvojnásobok iných vitamínov a minerálov. Jeho bohatosť na potasium ho robí ovocím z najvyššou známou hodnotou.
Škorica
V dávnej minulosti sa v Číne vyvažovala škorica zlatom, dokonca mala vyššiu hodnotu ako zlato. Svoje miesto našla aj v mágii a v Egypte ju používal pri balzamovaní, takže človeka sprevádzala nielen na zemi, ale aj v nebi. Arabi ju využívali na tlmenie bolesti a miesto jej určili aj vo svätyniach, kde jej pálenie bolo súčasťou obradov. Pálenie škorice, alebo jej pridávanie do jedál a do vín, poznali aj v starom Ríme. Marco Polo sa s ňou stretol na Cejlóne a do Európy sa dostala vďaka Benátčanom, ktorí mali monopol na obchod s týmto vzácnym korením. S jej obchodovaním sa im darilo najmä preto, že ľudia v tých časoch zistili, že škorica podporuje trávenie, prinavracia chuť do jedla, zabraňuje nadúvaniu, pôsobí proti hnačke a rannej nevoľnosti v tehotenstve. Ako súčasť čaju pomáha urýchliť uzdravenie pri horúčkovitých ochoreniach. Jej čistiace účinky sa prejavili pri príprave dezinfekčných prostriedkov, najmä mastí. Kloktanie škoricovej vody pomáha pri liečbe zápalu ďasien. Cejlónska škorica pochádzajúca z vysokého škoricovníka obsahuje viac liečivých látok a má silnejšie účinky ako škorica čínska, ktorá pochádza z menších škoricových kríkov a na liečenie nie je príliš vhodná.
Ak si chcete pochutnať na mletej škorici, mali by ste si ju pomlieť chvíľočku pred podávaním a nekupovať mletú škoricu vo vrecúškach.
Škorica sa využíva aj pri liečbe duše. Má upokojujúce účinky a harmonizuje telo na všetkých jeho úrovniach. Okrem toho uvoľňuje napätie a stimuluje krvný obeh. Znižuje poruchy dýchania a ostatných rytmických činností nášho organizmu. Urýchľuje rekonvalescenciu a má blahodarné účinky pri liečení kožných chorôb. V starobe pomáha udržovať duševnú čulosť tým, že uvádza do súladu mozgové prúdy. Je vhodná prie liečbe duševných stavov, ktoré vznikajú na základe zmätku. Stav po rozchode, pred rozvodom, pri strate zamestnania a pod..
Škorica v kombinácii s medom
Je zistené, že zmes medu a škorice lieči väčšinu nemocí. Med je dostupný
takmer v celom svete. Vedci ho doporučujú ako
veľmi účinný liek na množstvo chorôb. Med môže byť užívaný bez akýchkoľvek
vedľajších účinkov na všetky druhy nemocí. Odborníci zistili, že hoci je med
sladký a ak sa užíva v správnych dávkach ako liek, nemôže ublížiť ani
diabetickým pacientom.
Problemy so srdcom
Zmiešajte med a mletú škoricu a natrite na chlieb namiesto džemu alebo marmelády a jedzte pravidelne na raňajky. Znižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cievach a chráni pred infarktom. Tí, ktorí už infarkt prekonali a budú toto konzumovať denne, budú na míle vzdialení od ďalšieho infarktu. Pravidelné raňajky tohto druhu uľavujú pri dýchavičnosti a posilňujú srdcový tep. V zahraničí niektoré domy s ošetrovateľskou starostlivosťou liečia takto svojich pacientov v staršom veku, kedy cievy a žily strácajú svoju elasticitu a môžu sa upchávať. Med a škorica vracajú cievam a žilám ich pružnosť.
Artritída
Pacienti s artritídou môžu denne ráno a večer jednu šálku horúcej vody s 2 lyžičkami medu a 1malou lyžičkou škorice. Ak si vytvoria pravidelný návyk konzumácie, môžu sa vyliečiť dokonca i z chronickej artritídy. Podľa výsledkov univerzitného výskumu bolo zistené, že z 200 pacientov liečených týmto spôsobom 73 chorých bolo úplne zbavených bolesti a do mesiaca pacienti, ktorí sa nemohli pohybovať, začali chodiť bez bolestí.
Infekcie močového mechúra
Rozpustiť 2 lyžice medu a 1 lyžičku škorice v pohári vlažnej vody a vypiť. Tým sa odstránia infekcie mechúra a močových ciest.
Bolesti zubov
Zmiešajte 1 lyžicu škorice a 5 lyžíc medu. Aplikujte 3x na boľavý zub a bolesť prestane.
Cholesterol
2 lyžice medu a 3 čajové lyžičky škorice zmiešanej s 2dcl horúcej vody, ktoré boli podávané pacientom s vysokou hladinou cholesterolu dokázali znížiť hladinu cholesterolu o 10% do 2 hodín. Ak sa podáva 3x denne je vyliečený i pacient s chronicky vysokou hladinou cholesterolu. Pravidelné denné užívanie zabraňuje zvyšovaniu hladiny cholesterolu.
Nachladnutie
Tí, ktorí trpia na časté nachladnutia, by mali užívať 3x denne 1 lyžicu vlažného medu s ¼ lyžičky škorice počas 3 dní. Tým sa vyliečia z nachladnutia ,chronického kašľa a prečistia si priedušky.
Problémy so žalúdkom
Med so škoricou úspešne lieči bolesti žalúdka a chráni ho pred vznikom žalúdočných vredov.
Nadúvanie
Podľa výskumov vykonaných v Indii a Japonsku med so škoricou zabraňujú tvoreniu nadbytočných plynov pri trávení.
Posilnenie imunitného systému
Každodenné užívanie medu a škorice posilňuje imunitný systém a chráni telo pred vírusmi a baktériami a bráni útokom vírusových infekcií. Vedci zistili, že med obsahuje obrovské množstvo železa a vitamínov. Pravidelné užívanie medu posilňuje biele krvinky v ich boji s vírusmi a baktériami.
Ťažký žalúdok
1 lyžička škorice a 2 lyžice medu pred jedlom zabraňuje zvýšeniu kyslosti žalúdku aj u najťažších jedál.
Chrípka
Španielski vedci zistili, že med obsahuje prírodné látky, ktoré zabíjajú kmene chrípky a chránia pred ňou.
Dlhovekosť
Čaj vyrobený z medu a škorice, ak je užívaný pravidelne, podporuje dlhovekosť. Užívajte 4 lyžice medu,1 lyžicu škorice a s 3 pohármi vody uvarte ako čaj. Pite ¼ šálky 3x denne. To udržuje pokožku čerstvú a hebkú až do vysokého veku. Dĺžka života stále narastá a i 100 roční ľudia môžu byť svieži ako v mladosti.
Akné
3 lyžice medu a 1 lyžička škorice sa zmieša na pastu. Tá sa aplikuje na vriedky pred spaním a ráno sa zmyje teplou vodou. Ak to budete praktizovať denne, vriedky do týždňa zmiznú i s koreňmi.
Kožné infekcie
Aplikácia medu a škorice na postihnuté miesta lieči ekzémy i pásový opar a všetky typy kožných infekcií.
Chudnutie
Každý deň ráno,1/2 hodiny pred raňajkami na lačný žalúdok a večer pred spaním vypite šálku medu so škoricou. Pravidelné užívanie zníži váhu i u mimoriadne obéznych ľudí. Pravidelné užívaní zabraňuje usadzovaniu tuku i pri konzumácii mimoriadne tučných jedál.
Rakovina
Nedávne výskumy prevádzané v Japonsku a Austrálii dokázali, že i pokročilá rakovina kostí, žalúdku a čriev môže byť s úspechom liečená. Pacienti trpiaci týmito druhmi rakoviny by mali užívať lyžicu medu a lyžicu škorice mesiac 3x denne.
Chronická únava
Nedávne štúdie dokázali, že cukor obsiahnutý v mede najviac pomáha pri regenerácii telesných síl. Starší pacienti užívajúci med a škoricu v pomere 1 ku 1 sú čulejší a ohybnejší. Lekár, ktorý tieto výskumy robil hovorí, že 1 lyžica medu a malá lyžička škorice zmiešaná s vodou a užívané niekoľkokrát denne a hlavne okolo 3 hodiny popoludní, kedy začína klesať telesná vitalita obnoví do týždňa vitalitu tela.
Zápach z úst
Ľudia v Južnej Afrike už oddávna prvé čo ráno urobia je to, že kloktajú 1 lyžicu medu a lyžicu škorice zmiešanej s horúcou vodou. Ich dych tak zostáva čerstvý po celý deň.
Zmiešajte med a mletú škoricu a natrite na chlieb namiesto džemu alebo marmelády a jedzte pravidelne na raňajky. Znižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cievach a chráni pred infarktom. Tí, ktorí už infarkt prekonali a budú toto konzumovať denne, budú na míle vzdialení od ďalšieho infarktu. Pravidelné raňajky tohto druhu uľavujú pri dýchavičnosti a posilňujú srdcový tep. V zahraničí niektoré domy s ošetrovateľskou starostlivosťou liečia takto svojich pacientov v staršom veku, kedy cievy a žily strácajú svoju elasticitu a môžu sa upchávať. Med a škorica vracajú cievam a žilám ich pružnosť.
Artritída
Pacienti s artritídou môžu denne ráno a večer jednu šálku horúcej vody s 2 lyžičkami medu a 1malou lyžičkou škorice. Ak si vytvoria pravidelný návyk konzumácie, môžu sa vyliečiť dokonca i z chronickej artritídy. Podľa výsledkov univerzitného výskumu bolo zistené, že z 200 pacientov liečených týmto spôsobom 73 chorých bolo úplne zbavených bolesti a do mesiaca pacienti, ktorí sa nemohli pohybovať, začali chodiť bez bolestí.
Infekcie močového mechúra
Rozpustiť 2 lyžice medu a 1 lyžičku škorice v pohári vlažnej vody a vypiť. Tým sa odstránia infekcie mechúra a močových ciest.
Bolesti zubov
Zmiešajte 1 lyžicu škorice a 5 lyžíc medu. Aplikujte 3x na boľavý zub a bolesť prestane.
Cholesterol
2 lyžice medu a 3 čajové lyžičky škorice zmiešanej s 2dcl horúcej vody, ktoré boli podávané pacientom s vysokou hladinou cholesterolu dokázali znížiť hladinu cholesterolu o 10% do 2 hodín. Ak sa podáva 3x denne je vyliečený i pacient s chronicky vysokou hladinou cholesterolu. Pravidelné denné užívanie zabraňuje zvyšovaniu hladiny cholesterolu.
Nachladnutie
Tí, ktorí trpia na časté nachladnutia, by mali užívať 3x denne 1 lyžicu vlažného medu s ¼ lyžičky škorice počas 3 dní. Tým sa vyliečia z nachladnutia ,chronického kašľa a prečistia si priedušky.
Problémy so žalúdkom
Med so škoricou úspešne lieči bolesti žalúdka a chráni ho pred vznikom žalúdočných vredov.
Nadúvanie
Podľa výskumov vykonaných v Indii a Japonsku med so škoricou zabraňujú tvoreniu nadbytočných plynov pri trávení.
Posilnenie imunitného systému
Každodenné užívanie medu a škorice posilňuje imunitný systém a chráni telo pred vírusmi a baktériami a bráni útokom vírusových infekcií. Vedci zistili, že med obsahuje obrovské množstvo železa a vitamínov. Pravidelné užívanie medu posilňuje biele krvinky v ich boji s vírusmi a baktériami.
Ťažký žalúdok
1 lyžička škorice a 2 lyžice medu pred jedlom zabraňuje zvýšeniu kyslosti žalúdku aj u najťažších jedál.
Chrípka
Španielski vedci zistili, že med obsahuje prírodné látky, ktoré zabíjajú kmene chrípky a chránia pred ňou.
Dlhovekosť
Čaj vyrobený z medu a škorice, ak je užívaný pravidelne, podporuje dlhovekosť. Užívajte 4 lyžice medu,1 lyžicu škorice a s 3 pohármi vody uvarte ako čaj. Pite ¼ šálky 3x denne. To udržuje pokožku čerstvú a hebkú až do vysokého veku. Dĺžka života stále narastá a i 100 roční ľudia môžu byť svieži ako v mladosti.
Akné
3 lyžice medu a 1 lyžička škorice sa zmieša na pastu. Tá sa aplikuje na vriedky pred spaním a ráno sa zmyje teplou vodou. Ak to budete praktizovať denne, vriedky do týždňa zmiznú i s koreňmi.
Kožné infekcie
Aplikácia medu a škorice na postihnuté miesta lieči ekzémy i pásový opar a všetky typy kožných infekcií.
Chudnutie
Každý deň ráno,1/2 hodiny pred raňajkami na lačný žalúdok a večer pred spaním vypite šálku medu so škoricou. Pravidelné užívanie zníži váhu i u mimoriadne obéznych ľudí. Pravidelné užívaní zabraňuje usadzovaniu tuku i pri konzumácii mimoriadne tučných jedál.
Rakovina
Nedávne výskumy prevádzané v Japonsku a Austrálii dokázali, že i pokročilá rakovina kostí, žalúdku a čriev môže byť s úspechom liečená. Pacienti trpiaci týmito druhmi rakoviny by mali užívať lyžicu medu a lyžicu škorice mesiac 3x denne.
Chronická únava
Nedávne štúdie dokázali, že cukor obsiahnutý v mede najviac pomáha pri regenerácii telesných síl. Starší pacienti užívajúci med a škoricu v pomere 1 ku 1 sú čulejší a ohybnejší. Lekár, ktorý tieto výskumy robil hovorí, že 1 lyžica medu a malá lyžička škorice zmiešaná s vodou a užívané niekoľkokrát denne a hlavne okolo 3 hodiny popoludní, kedy začína klesať telesná vitalita obnoví do týždňa vitalitu tela.
Zápach z úst
Ľudia v Južnej Afrike už oddávna prvé čo ráno urobia je to, že kloktajú 1 lyžicu medu a lyžicu škorice zmiešanej s horúcou vodou. Ich dych tak zostáva čerstvý po celý deň.
zdroj : vesti.sk ,
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára