utorok 21. augusta 2012

Sunken drunken chocolate cake ( najuzasnejsi coko kolacik aky som kedy jedla )


                                  SUROVINY
140g sliviek, vykostkovanych
4 lyzice Sherry alebo Marsala ( alebo nejakeho dzusu ked ma byt pre deti)
100g masla
2 lyzice kakaa
140g tmavej 70% cokolady
100 g krupicoveho cukru ( caster sugar)
50g muscovado cukru ( trstinovy tmavy)
4 velke vajicka, 2 si odlozime na neskor
1 lyzicka vanilkoveho extraktu
100g mletych mandli( alebo orechov)
1 lyzica hladkej muky
                                   POSTUP
  1. Slivky + alkohol zahrejeme v rure vyhriatej na 180 stupnov, az kym nie je zmes horuca . Nechame 1hodinu vychladnut, aby sa chute spojili. Vychladnute rozmixujeme.
  2. Vymastime formu maslom a vysypeme kakaom.Cokoladu + maslo rozmiesame nad vodnym kupelom, potom pridame ku slivkovej mase.
  3. Cukry vyslahame s 2 zltkami a 2 celymi vajcami, az kym nie je masa taka jemna a zdvojnasobi objem.Pridame cokozmes a vanilkovy extrakt, mandle, muku, kakao. Vymiesame.
  4. Vyslahame bielka a jemne vmiesame do ostatneho.
  5. Pecieme 20-25 min alebo kym sa nevytvori jemna korka na povrchu. Posypeme kakaom a nechame vychladnut.
Receptik je z casopisu Food & Wine .

2 komentáre:

  1. Ahoj Anna, úžasné recepty, samozrejme hneď ukladám a určite vyskúšam. Len niekedy nestačím nafotiť, už nie je čo.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem Emily :) Aj ja vzdy ledva stiham fotit. Na tomto stavnatom cokokolaciku zacinam byt zavisla :D

    OdpovedaťOdstrániť